Jarní salát s měsíčkem lékařským:  salát z měsíčku lékařského

Suroviny:

Natvrdo uvařené vejce

Cibule

Máslo či olej

Listy zeleného salátu dle vlastní chuti

Čerstvé bylinky: listy lichořeřišnice, řebříček, lístky jetele

Žampiony či jiné houby

Jedlé květy: měsíček lékařský, ibišek, růže, jetel, lichořeřišnice

Čerstvá petrželka

Trocha kvalitního octa

Olej

Pepř

Sůl

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle či oleji a přidáme petrželku pokrájenou najemno.

Do pánve vsypeme pokrájené houby a podusíme do měkka.

Na talíř naaranžujeme salát. K zeleným listům salátu se přidává lichořeřišnice a samozřejmě bylinky, například řebříček a lístky jetele.

Obsah pánve ochutíme octem, olejem, pepřem a solí. Vše řádně promícháme a přidáme na talíř se salátem a bylinkami.

.

>>Koupit sušený květ Měsíčku lékařského<<