Šípková polévka ze sušených šípků:  šípková polévka

Suroviny:

50 g sušených šípků

50g hladké mouky

20g cukru

15g másla

3dl mléka

2 ks houska

    
Postup přípravy:

Šípky na den namočíme do vody, druhý den je ve stejné vodě vaříme přibližně 30 minut.

Šípky prolisujeme, přidáme mléko s moukou, osolíme a krátce povaříme. Na závěr polévku dosladíme cukrem.

Polévku podáváme s opraženou houskou.

Šípková polévka z čerstvých šípků:

Suroviny:

300 g šípků

1 lžíce hladké mouky

1 l vody

1 lžíce másla

1 lžíce jablečného octa

špetka soli

2 ks houska

    
Postup přípravy:

Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek, okvětí a semen, dobře je omyjeme a vaříme ve vodě se špetkou soli asi 30 minut.

Potom je protřeme sítem nebo rozmixujeme.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji s vodou a povaříme. Přidáme šípkový protlak, jablečný ocet, krátce povaříme, osolíme a osladíme.

Polévku podáváme s opraženou houskou.

.

>>Koupit sušený plod Šípkové růže<<