Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Slaný bazalkový koláč inspirovaný známým salátem Caprese. Kombinace rajčat, mozzarelly a bazalky je skvělá, což platí i v tomto receptu.
200 g mouky
100 g másla
5 vajec
sůl
luštěniny pro tzv. pečení naslepo (bez náplně)
1 svazek bazalky
200 g strouhané goudy
150 g koktejlových rajčat
200 g smetany
pepř
20 g piniových semínek nebo sekaných mandlí
Mouku, nastrouhané studené máslo, vejce, sůl a vodu zpracujeme do těsta. Zabalíme do fólie a dáme na 30 min. do lednice.
Troubu předehřejeme na 200°C. Těsto vyválíme, vložíme do kulaté koláčové formy, několikrát propícháme vidličkou a předpečeme asi 6 min.
Bazalku smícháme se strouhaným sýrem. Rajčata nakrájíme na kolečka a korpus koláče polovinou poklademe. Na ně rozprostřeme směs sýra a bazalky. Vejce, smetanu, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku rozšleháme a nalijeme na koláč. Na povrch rozložíme druhou polovinu rajčat.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 25 min. Ke konci pečení můžeme posypat mandlovými lupínky.
Koláč podáváme teplý nebo studený doplněný čerstvou zeleninou.