Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Dýňová polévka s levandulí je klasické propojení chutí léta a blížícího se podzimu. Slunce ještě krásně hřeje a kolem nás voní levandule a na zahrádce nám začínají dozrávat dýně. Jak propojit tuto chuťově úžasnou kombinaci se dozvíte v následujícím receptu.
Ingredience:
500 g dýňové dužiny
500 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany
1 cibule
2 lžíce oleje
1/2 lžičky čerstvě posekaného rozmarýnu
šťáva z 1 citronu
sůl
pepř
1 lžíce cukru
kvetoucí levandule na ozdobu
Postup přípravy:
Dýňovou dužinu nakrájíme na větší kostky.
Cibuli oloupeme a posekáme.
V hrnci ro¬zehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, dýni a rozmarýn.
Přilijeme vývar a přikryté vaříme asi 20 minut doměkka.
Dýni, cibuli a rozmarýn ve vývaru rozmixujeme. Pak přilijeme smetanu.
Polévku necháme přejít varem.
Osolíme, opepříme, vmícháme citronovou šťávu a špetku cukru.
Podáváme zdobené levandulovými kvítky