Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Levandulová marmeláda levandulová marmeláda recepty

Levandulová marmeláda se svěle hodí na nejrůznější cukroví a dezerty. Předkládáme Vám několik různých receptů na domácí výrobu marmelády s vůní levandule s různými druhy ovoce

Levandulová marmeláda univerzální

Ingredience:

1kg jakéhokoliv ovoce

1 ks pektogel

1kg cukru

A dále dle chuti

levandule

vanilka

máta

med

rum

koření

horká čokoláda či káva

Postup přípravy:

Ovoce připravíme klasickým způsobem. Omyjeme, případně vypeckujeme, pokrájíme na drobné kousky. A dáme vařit s cukrem…postupujeme dle návodu na Pektolu.

Marmeládu vaříme až se ovoce rozvaří. Po té je přepasírujeme přes cedník a vrátíme na plamen a vaříme do požadovaného zhoustnutí.

Nakonec přidáme ingredience dle chuti.

Horkou marmeládu plníme do sklenic a otočíme na 10 minut dnem vzhůru.

Jablečná marmeláda s levandulí

Ingredience:

1kg jablek

300g cukru

1-2 hrsti levandule

Postup přípravy:

Jablka očistíme, vyndáme jádřince a pokrájíme na kousky. Dáme do hrnce a s troškou vody dusíme až vznikne kaše. Následně přidáme levanduli a ještě chvilku povaříme.

Následně jablka přepasírujeme přes síto či vhodnou tkaninu a vrátíme na sporák. Přivedeme do varu a přidáme cukr. Krátce povaříme a plníme do sklenic.

Marmeláda z citrusových plodů s vůní levandule

Ingredience:

1/2kg pomerančů

1/2kg citronů

1kg cukru

1 lžíce levandulových květů

1 ks pektogelu

1 lžíce kyseliny citronové

Postup přípravy:

Oloupané a pokrájené citrusový plody dáme do hrnce a postupujeme dle návodu na Pektolu. Marmeládu vaříme, až se ovoce rozvaří. Po té je přepasírujeme přes cedník a vrátíme na plamen, přidáme cukr a kyselinu citronovou a vaříme do požadovaného zhoustnutí.

Nakonec přidáme levandulové kvítky.

Horkou marmeládu plníme do sklenic a otočíme na 10 minut dnem vzhůru.