Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Levandulová marmeláda se svěle hodí na nejrůznější cukroví a dezerty. Předkládáme Vám několik různých receptů na domácí výrobu marmelády s vůní levandule s různými druhy ovoce
Ingredience:
1kg jakéhokoliv ovoce
1 ks pektogel
1kg cukru
A dále dle chuti
levandule
vanilka
máta
med
rum
koření
horká čokoláda či káva
Postup přípravy:
Ovoce připravíme klasickým způsobem. Omyjeme, případně vypeckujeme, pokrájíme na drobné kousky. A dáme vařit s cukrem…postupujeme dle návodu na Pektolu.
Marmeládu vaříme až se ovoce rozvaří. Po té je přepasírujeme přes cedník a vrátíme na plamen a vaříme do požadovaného zhoustnutí.
Nakonec přidáme ingredience dle chuti.
Horkou marmeládu plníme do sklenic a otočíme na 10 minut dnem vzhůru.
Ingredience:
1kg jablek
300g cukru
1-2 hrsti levandule
Postup přípravy:
Jablka očistíme, vyndáme jádřince a pokrájíme na kousky. Dáme do hrnce a s troškou vody dusíme až vznikne kaše. Následně přidáme levanduli a ještě chvilku povaříme.
Následně jablka přepasírujeme přes síto či vhodnou tkaninu a vrátíme na sporák. Přivedeme do varu a přidáme cukr. Krátce povaříme a plníme do sklenic.
Ingredience:
1/2kg pomerančů
1/2kg citronů
1kg cukru
1 lžíce levandulových květů
1 ks pektogelu
1 lžíce kyseliny citronové
Postup přípravy:
Oloupané a pokrájené citrusový plody dáme do hrnce a postupujeme dle návodu na Pektolu. Marmeládu vaříme, až se ovoce rozvaří. Po té je přepasírujeme přes cedník a vrátíme na plamen, přidáme cukr a kyselinu citronovou a vaříme do požadovaného zhoustnutí.
Nakonec přidáme levandulové kvítky.
Horkou marmeládu plníme do sklenic a otočíme na 10 minut dnem vzhůru.