Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
12-15 g bezových květů
mouka
plej
kysaná smetana
muškátový květ
sůl
Postup přípravy:
Z másla a mouky si připravíme hladkou jíšku. Pak přiléváme vodu, vaříme a mícháme, aby se nevytvořily žmolky, mouky a vody jen podle toho, jak chceme mít hustou omáčku.
Rozpustíme lžíci tuku a na něm kvítky cca 3 minutky podusíme i s muškátovým květem a podušený jej přidáme do omáčky. Ještě přidáme kyselou smetanu a promícháme, podle chuti osolíme - už nevaříme.
Vhodná ke kuřeti, slepicím, krůtám nebo zvěřině