Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
rohlíky či toustový chleba
2 hrsti spařených lístků Jitrocele
3 vejce
Sůl
Pepř
muškátový oříšek
čerstvé či sušené bylinky
Postup přípravy:
Rohlíky nakrájíme na malé kousky
Namočíme je do teplého mléka a necháme nasáknout
Spařené lístky Jitrocele nakrájíme a smícháme s namočeným pečivem. Přidáme žloutky a vše dochutíme solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a čerstvými či sušenými bylinkami
Nakonec do směsi zlehka vmícháme dotuha vyšlehaný sníh z bílků
Formu vymažeme máslem nebo rostlinným olejem a rozetřeme do ní připravenou směs na nádivku
Nádivku upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na cca 180 °C, trvá to asi 30 – 45 minut v závislosti na tloušťce nádivky
.