Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
2 l zralých plodů bezu černého
4 l převařené a vychlazené vody
3 zrnka pepře
5 kuliček nového koření
3 hřebíčky
2 kg krystalového cukru
5 dkg kvasnic
Postup přípravy:
Plody zalijeme vodou a společně s kořením vaříme půl hodiny.
Vzniklý odvar přecedíme přes plátýnko, přidáme do něj krystalový cukr a dalších 10 minut povaříme.
Roztok zchladíme, a dokud je vlažný, vmícháme do něj rozdrobené kvasnice.
Necháme 24 hodin odstát, znovu dobře promícháme a opět necháme 24 hodin kvasit.
Nápoj poté scedíme do sklenice, kterou pevně ovážeme celofánem.
Necháme ji stát v teple až do zimy, kdy víno stočíme do litrových láhví.
Bezinkové víno je vhodné pít při migréně, zánětech nervů či ischiasu.
Suroviny:
2 l zralých plodů bezu černého
1 kg krystalového cukru
1l vody
0,5l hnědého rumu
Postup přípravy:
Bez opláchneme, lehce rozmačkáme a spolu s vodou 10 minut vaříme.
Směs přecedí, přidáme cukr a vaříme cca 5 minut.
Po vychladnutí přilejeme rum.
.