Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
500 g květů Heřmánku
750g cukru
1L vody
2 citrony
Postup přípravy:
Heřmánek vložíme do hrnce, zalijeme 1,3 l studené vody a přidáme 2 citrony pokrájené na kousky i s jadýrky. Pecičky nám pomůžou při zahušťování sirupu, obsahují pektin. Směs 10 minut povaříme, odstavíme a dáme na 48 hodin na slunce.
Po 48 hodinách na slunci bylinky změní barvu. Přecedíme je přes bílé plátno a lehce vymačkáme. Zvážíme scezenou a vymačkanou tekutinu. Přidáme cukr, může být i třtinový.
Sirup s cukrem dáme do velkého nízkého kastrolu se silným dnem a zahříváme. Nevaříme na silném plameni, sirup necháme probublávat do požadovaného zhoustnutí.
.