Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
¾ hrnku silného heřmánkového čaje
1 hrnek celozrnné polohrubé mouky
2 hrnky chlebové mouky
2 ½ lžičky droždí
2 vejce
2/3 hrnku rozinek
¼ hrnku třtinového hnědého cukru
2 ½ polévkové lžíce másla
¾ lžičky soli
Postup přípravy:
Pokud nemáme k dispozici domácí pekárnu, připravíme si nejdříve základ, tedy kvásek a rozinky namočíme do silného heřmánkového čaje, kde zůstanou nejméně 1 hodinu.
Do hrnečku nasypeme sušené nebo čerstvé droždí, přidáme 1 čajovou lžičku cukru, 1 polévkovou lžíci mouky a trochu vlažné vody. Promícháme a necháme asi 15 minut kvasit. Mezitím z čaje vyndáme rozinky, ty dáme zatím stranou a tekutinu využijeme do těsta.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme ostatní sypké suroviny, rozšlehané vejce, máslo a kvásek. Promícháme a ručně uhněteme těsto, do kterého nasypeme rozinky. Vypracované těsto necháme 40 minut kynout, poté je přendáme do formy a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme na 200 stupňů asi 60 minut.
.