Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
400 g jitrocelových lístků
2 l vody
2 ks citronů
3 kg cukru
Postup přípravy:
Jitrocelové lístky nařežeme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme citron a zalijte horkou vodou a chvíli povaříme (cca 1 minutu).
Výluh necháme 24 hodin louhovat.
Druhý den výluh přecedíme přes plátno, přidáme cukr a vaříme do požadované hustoty.
Naplníme sklenice medem a necháme 5 minut víčkem dolů a pak obrátíme na druhou stranu.
Suroviny:
Jitrocelové lístky
Voda dle potřeby
Med nebo cukr
Postup přípravy:
Listy jitrocele omyjeme a natrháme na malé kousky.
Do čisté a vroucí vodou vypařené šroubovací sklenice natlačíme cca 1cm vrstvu natrhaných lístků jitrocele, zasypeme cukrem nebo zalijeme medem a opět natlačíme lístky jitrocele
Opakujeme, dokud není sklenice plná, poslední vrstva je cukr nebo med.
Sklenici uzavřeme a necháme 10 dní stát na teplém místě (ne na přímém slunci).
Po deseti dnech sirup slijeme, listy vymačkáme a vyhodíme.
Skladujte v lednici.
Suroviny:
100 ks Jitrocelový lístků
Hrst květů sedmikrásky
1,6 kg cukru
1l vody
1 ks citron
Postup přípravy:
Listy jitrocele opláchneme a vložíme do studené vody. Přikryté pokličkou uvedeme do varu a občas promícháme a mírným varem vaříme 30 minut.
Vyvařenou vodu doplníme.
Opakujeme, dokud není sklenice plná, poslední vrstva je cukr nebo med.
Pak necháme 1 hodinu stát a scedíme.
Scezenou tekutinu zahřejeme na teplotu 80 °C, přidáme cukr, šťávu z jednoho citronu slijeme do sklenic.
Skladujte v lednici.
.