Ratatouille Ratatouille bazalka recepty bylinky

Ingredience:

800 g nakrájená rajčata z konzervy
1 lžička cukr
2 lžíce olej
1 ks lilek (300g)
1 ks bouquet garni (tymián, petrželka, bazalka, bobkový list, řapíkový celer)
2 ks cibule
2 ks cuketa na kolečka
lístky bazalka
2 stroužky prolisovaný česnek
sůl a pepř

Postup přípravy:

Lilek nahrubo nakrájíme, dáme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Potom ho opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.

V kastrolu rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu, přidáme cibuli, zmírníme oheň a cibuli opékáme za častého míchání 10 minut.

Přidáme česnek a opékáme 2 minuty, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Přidáme lilek, cukety, rajčata i se šťávou, bouquet garni (tymián, petrželka, bobkový list, řapíkový celer), cukr a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, zmírníme oheň na velmi slabý, kastrol přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme za občasného zamíchání 30 minut doměkka.

Hotový pokrm ochutnáme, případně přisolíme. Odstraníme z něj bouquet garni. upravíme na mísu, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.