Smažené bezové květy - Kosmatice Smažený květ Bezu černého recepty

Kosmatice, smažené květy černého bezu jsou vyloženě jarní pochoutkou a díky příznivým účinkům na zdraví se jedná zdravé a velmi chutné sezónní klasické staročeské jídlo. Recept je velmi snadný a zvládne ho i naprostý kuchařský začátečník. Tak s chutí do toho a pojďme si osladit život či si pochutnat na kořeněné verzi…

Suroviny:

3 vejce

200 ml bílého vína

špetka soli

hladká mouka

12 květů černého bezu

olej na smažení

med

Postup přípravy:

Rozšleháme bílé víno a vejce, přidáme špetku soli a postupně přisypáváme mouku do té doby, než se nám vytvoří polohusté těstíčko stejné konzistence jako palačinkové.

Použité víno je možné nahradit také mlékem.

Do těstíčka pak namáčíme omyté a osušené květy černého bezu a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova.

Usmažené květy pokapeme medem a podáváme.

Kdo radši sladší, může do těstíčka přidat cukr nebo med a smažené květy posypat mletou skořicí.

.

>>Koupit sušený květ Černého bezu<<