Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
2 hrsti sušených šípků
3dl hovězího vývaru
30g hladké mouky
40g másla
Na dochucení:
citronová šťáva
citronová kůra
hřebíček
cukr
sůl
Postup přípravy:
Sušené šípky vypereme v teplé vodě a vaříme s hřebíčky a citrónovou kůrou.
Rozvařené šípky prolisujeme, ke šťávě přilijeme vývar a podle chuti osolíme, osladíme, ochutíme vínem a okyselíme citrónovou šťávou.
Omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky.
Povaříme dohladka a podáváme s pečeným masem a knedlíky či noky.
Suroviny:
150g šípků
1 dl červeného vína
2dl hovězího vývaru
30g hladké mouky
40g másla
Na dochucení:
citronová šťáva
citronová kůra
hřebíček
cukr
sůl
Postup přípravy:
Šípky na povidla by se měly sbírat až po prvních mrazících, kdy změknou, a protože se velmi špatně čistí můžeme je dát na chvilku do mrazáku.
Zbavíme je stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. Nakonec šípky rozmixujeme na protlak.
Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a šípkovou omáčku necháme už jen probublávat.
Suroviny:
2 lžíce šípkové marmelády
40 g másla
30 g mouky
250 ml vody
70 ml bílého vína
Na dochucení:
citronová šťáva
citronová kůra
hřebíček
cukr
sůl
Postup přípravy:
Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme šípkovou marmeládu, dobře ji rozmícháme.
Omáčku rozváříme vínem a vodou.
Mírně ji osolíme, okyselíme citronovou šťávou, okořeníme citronovou kůrou dle chuti a podáváme.
.