Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Ingredience:
Kořen kostivalu lékařského
Vepřové vyškvařené sádlo, či jiný přírodní tuk (kokosový, vazelína či bambucké máslo
Příprava domácí Kostivalové masti:
Kořen kostivalu lékařského dobře omyjte, nejlépe v osolené studené vodě. Nechte okapat a kořen nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké plátky.
Rozpustíme vepřové sádlo a kostivalový kořen do něj vhodíme. Kostival by měl být v sádle potopen. Na mírném ohni smažíme cca 3 minuty.
Necháme přes noc odležet, aby se uvolnili účinné látky. Můžeme přidat trochu včelího medu či vosku a esenciální oleje. Po té mast zahřejeme, nevaříme! Přecedíme přes plátýnko do připravených skleniček s víčkem.
Užívání:
Při bolestech potíráme postižené místo, nebo si připravujeme kostivalové obklady
Skladování:
V chladu a temnu. Vhodné je i skladování v lednici.
* Veškeré informace zde uvedené mají pouze archaický informativní charakter. V žádném případě je nelze dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006, chápat jako recepty, rady či návody na přípravu