Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Šípkový likér není žádná alchymie. Vyzkoušejte nenáročné recepty na výrobu domácího šípkového likéru a zpříjemněte si zimní večery se sklenkou u zasněženého okna či s přáteli třeba u plápolajícícho krbu. Dochutit likér si můžete dle vlastní fantazie citronem a nebo třeba špetkou skořice nebo badyánu.
Suroviny:
2 kg vyzrálých šípků
500 g krupicového cukru
2 l vody
Postup přípravy:
Svaříme cukr s vodou a necháme zchladnout.
Omyté a osušené šípky vsypeme do zavařovací lahve.
Tekutinu nalijeme na šípky a láhev přetáhneme pergamenem, zavážeme a do papíru uděláme vidličkou několik dírek.
Lahev postavíme na slunné místo a necháme čtyři týdny kvasit.
Po té slijeme přes plátýnko, uzavřeme a uložíme do tmy a chladu.