Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Šípkový likér není žádná alchymie. Vyzkoušejte nenáročné recepty na výrobu domácího šípkového likéru a zpříjemněte si zimní večery se sklenkou u zasněženého okna či s přáteli třeba u plápolajícícho krbu. Dochutit likér si můžete dle vlastní fantazie citronem a nebo třeba špetkou skořice nebo badyánu.

Šípkový likér Recepty Šípkový likér

Suroviny:

2 kg vyzrálých šípků
500 g krupicového cukru
2 l vody

Postup přípravy:

Svaříme cukr s vodou a necháme zchladnout.

Omyté a osušené šípky vsypeme do zavařovací lahve.

Tekutinu nalijeme na šípky a láhev přetáhneme pergamenem, zavážeme a do papíru uděláme vidličkou několik dírek.

Lahev postavíme na slunné místo a necháme čtyři týdny kvasit.

Po té slijeme přes plátýnko, uzavřeme a uložíme do tmy a chladu.