Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Když se nám podaří správně zkombinovat chutě, ze zákusku se stane gurmánský zážitek. Proměňte pečení v kuchyni na zábavnou alchymii a nebojte se experimentovat.
150 g moučkový cukr
3 ks vejce
30 g čerstvá bazalka
100 ml bazalkový olej
100 ml mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
200 g hladká mouka
250 ml
smetana ke šlehání
čerstvé maliny
moučkový cukr na posypání
Formu o průměru 20 cm vymažeme tukem a pomoučníme. Bazalku rozmixujeme s olejem dohladka.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, rozmixovanou bazalku, mléko, sníh a jemně vymícháme hladké těsto.
Těsto vylijeme do formy a dáme péct na 180 stupňů přibližně 45 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme tak, že do koláče píchneme špejli. Pokud je suchá, těsto je upečené. Pokud se těsto na špejli přilepí, dáme koláč dopéct.
Koláč necháme vychladnout a před podáváním vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a čerstvými malinami.