Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Recept na klasické italské lasagne se spoustou sýru a čerstvou Bazalkou. Italské lasagne se sýrem je předně jedno z jídel jedno z jídel, u kterých funguje přímá úměra – čím více mu dáte péče, tím lepší bude..
Boloňská omáčka
500 g mleté maso - hovězí
250 g rajčata
1 lžíce olivový olej
1 ks cibule
1 stroužek česnek
1 lžíce bazalka
4 lžíce červené víno
2 lžíce rajský protlak
sůl
pepř mletý
Sýrová omáčka
50 g máslo
50 g hladká mouka
600 ml mléko
125 g sýr čedar
0,5 lžička muškátový oříšek
12 ks těstoviny na lasagne
Boloňská omáčka:
Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka.
Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř.
Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka:
V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit.
Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek.
Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se nerozpustí.
Lasagne:
Do pekáče přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagne, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.