Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Boloňská omáčka Boloňská omáčka recepty s bazalkou


Špagety s Boloňskou omáčkou má rád snad každý, proto jsme pro Vás připravili recept na domácí boloňskou omáčku s čerstvou Bazalkou. Připravte si chutné jídlo z italské Boloně klasicky s těstovinami tagliatelle nebo špagetami a dalšími těstovinami. Pro svou snadnou stravitelnost a chuť se Vám opravdu nepřejí.

Ingredience:

2 ks cibule
3 ks rajčatového protlaku
5 stroužků česneku
3 lžíce olivového oleje
5 - 8 lístků čerstvé bazalky
1/2 hrsti sušené bazalky
sůl
drcený pepř
1/2 hrsti oregana
1 lžíce sójové omáčky
500 g mletého hovězího masa

Postup přípravy:

Na rozehřátou větší a vyšší pánev. Přidáme a po chvíli i cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme mleté maso. Pořádně orestujeme. Během restování přidáme čerstvě nadrcený nebo mletý pepř a maso osolíme. Oheň ztlumíme na nejnižší teplotu, přidáme rajčatovou nebo boloňskou směs a promícháme. Také vmícháme česnek, vegetu a sójovou omáčku.

Když začne omáčka bublat, odstavíme ji z ohně a přidáme čerstvou i sušenou bazalku, oreganu a důkladně zamícháme.

Před podáváním můžeme těstoviny s omáčkou posypat parmazánem nebo jiným k tomu vhodným sýrem.