Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
20-25 květů černého bezu – dle velikosti
2,5kg jablek
Cukr dle potřeby a chuti
Citronová šťáva
Želatina
Postup přípravy:
Omytá a pokrájená jablka vložíme spolu s květy černého bezu do hrnce a zalijeme vodou, tak aby ingredience byli potopené. Vaříme na mírném plamenu do změknutí jablek.
Necháme přes cedník překapat do nádoby. Neprotlačujeme – želé by se nám zakalilo.
Na každých 0,5litru tekutiny dáme 380g cukru. A za stálého míchání svaříme s citronovou šťávou, než se cukr rozpustí. Po té 15 minut zprudka vaříme.
Pokud máme želé málo husté nebo ho chceme plnit do vyklápěcích formiček, přidáme do něj želatinu.