Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Chcete svému cukroví a dezertům dopřát netradiční chuť? Marmeláda z okvětních plátků růží býval vždy luxusním cukrářským zbožím pro svou nádhernou barvu, chuť i vůni. Díky tomuto snadnému receptu se tato marmeláda stane nedílnou výbavou špajzky. Skvěle ji použijete i na slavnostní příležitosti.
100g okvětních lístků
250 ml vody
250 g cukru krystal
2 lžíce moučkového cukru
šťáva 1/2 citronu
Lístečky vložíme do cedníku, opláchneme a necháme okapat.
Pak je zaprášíme moučkovým cukrem a zakapeme citronovou šťávou, lehce promícháme a necháme asi hodinu uležet, tím lístky zkřehnou.
Mezitím si svaříme vodu s cukrem na sirup (asi 20 min).
Odstáté lístky pokrájíme nadrobno, můžeme i mixovat, ale jde to těžko.
Vhodíme růže do vroucího sirupu a vaříme do zhoustnutí, přibližně asi tak 5 minut, až za vařečkou při míchání zůstává stopa. Nevařte příliš zprudka, sirup má pak snahu zkaramelizovat nebo rovnou černá.
Teplé naléváme do skleniček, zavařenina krásně voní.