Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Recept na domácí výrobu marmelády z Růží Marmeláda z růží recept české bylinky

Chcete svému cukroví a dezertům dopřát netradiční chuť? Marmeláda z okvětních plátků růží býval vždy luxusním cukrářským zbožím pro svou nádhernou barvu, chuť i vůni. Díky tomuto snadnému receptu se tato marmeláda stane nedílnou výbavou špajzky. Skvěle ji použijete i na slavnostní příležitosti.

Ingredience:

100g okvětních lístků
250 ml vody
250 g cukru krystal
2 lžíce moučkového cukru
šťáva 1/2 citronu

Postup přípravy:

Lístečky vložíme do cedníku, opláchneme a necháme okapat.

Pak je zaprášíme moučkovým cukrem a zakapeme citronovou šťávou, lehce promícháme a necháme asi hodinu uležet, tím lístky zkřehnou.

Mezitím si svaříme vodu s cukrem na sirup (asi 20 min).

Odstáté lístky pokrájíme nadrobno, můžeme i mixovat, ale jde to těžko.

Vhodíme růže do vroucího sirupu a vaříme do zhoustnutí, přibližně asi tak 5 minut, až za vařečkou při míchání zůstává stopa. Nevařte příliš zprudka, sirup má pak snahu zkaramelizovat nebo rovnou černá.

Teplé naléváme do skleniček, zavařenina krásně voní.