Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Levandulová bábovka recepty Levandulová bábovka

Kvete Vám na zahradě nebo v truhlíku za oknem krásně vonící levandule a přemýšlíte jak ji zpracovat? Levandule je nejen skvělá bylina a voňavá kytička, ale má nepřeberné použití i při přípravě dezertů. Bábovka je skvělé řešení na chvilky nedělní pohody i jako dezert pro návštěvy. Tímto receptem na levandulovou bábovku zajisté překvapíte nejen rodinu ale všechny své známé.

Ingredience:

•    140 g cukru
•     lžičky vanilky
•    1 lžičku sušené levandule
•    prášek do pečiva
•    3 vejce
•    125 g polohrubé mouky
•    3 lžíce mléka
•    cukrovou polevu
•    čerstvou levanduli

Postup přípravy:

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte rozpuštěné máslo, prosetou mouku s práškem do pečiva a vlažné mléko.

Těsto dobře vyšlehejte a přidejte vanilku a lžičku sušené levandule. Nakonec přimíchejte sníh z bílků.

Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 °C asi 30 minut.

Upečenou bábovku můžete polít cukrovou polevou a ještě posypat čerstvou levandulí.