Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Kvete Vám na zahradě nebo v truhlíku za oknem krásně vonící levandule a přemýšlíte jak ji zpracovat? Levandule je nejen skvělá bylina a voňavá kytička, ale má nepřeberné použití i při přípravě dezertů. Bábovka je skvělé řešení na chvilky nedělní pohody i jako dezert pro návštěvy. Tímto receptem na levandulovou bábovku zajisté překvapíte nejen rodinu ale všechny své známé.
• 140 g cukru
• lžičky vanilky
• 1 lžičku sušené levandule
• prášek do pečiva
• 3 vejce
• 125 g polohrubé mouky
• 3 lžíce mléka
• cukrovou polevu
• čerstvou levanduli
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte rozpuštěné máslo, prosetou mouku s práškem do pečiva a vlažné mléko.
Těsto dobře vyšlehejte a přidejte vanilku a lžičku sušené levandule. Nakonec přimíchejte sníh z bílků.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 °C asi 30 minut.
Upečenou bábovku můžete polít cukrovou polevou a ještě posypat čerstvou levandulí.