Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Kuřecí prsa na česneku s Bazalkou Kuřecí prsa s bazalkou recepty

Kuřecí maso je lehce stravitelné a snadno a rychle se z něj vaří. Provoňme svou kuchyň čerstvou bazalkou a dodejme svému jídlu nádech středomořské atmosféry kde je bazalka jednou z nejoblíbenějších čerstvých bylin.

Ingredience:

4ks kuřecích prsních řízků
olej na smažení
mletá paprika dle chuti sladká nebo pálivá
pepř
sůl

Na marinádu budeme potřebovat:

4 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
10 lístků čerstvé bazalky
kvalitní olej

Postup přípravy:

Kuřecí prsa nenaklepáváme, omyjeme je studenou vodou a po celé vrchní části řízků uděláme několik zářezů. Spodní části zůstanou bez nařezání, celé.

Bazalku, česnek, sůl, kečup a olivový olej dáme do vyšší nádoby a hrubě rozsekáme tyčovým mixerem. Můžeme ale pouze bazalku jemně nakrájet, česnek prolisovat a promíchat s ostatními ingrediencemi.

Marinádou potřeme kuřecí prsní řízky z obou stran a necháme uležet, nejlépe několik hodin nebo přes noc.

V hlubší pánvi rozpálíme olej a marinované kuřecí maso zprudka opečeme z obou stran. Opékáme asi 3 - 5 minut z každé strany. Posypeme špetkou mleté papriky.

Pak pánev uzavřeme poklicí, zmírníme ohřev a ještě asi 3 minuty dopékáme (bez podlévání) po obou stranách, aby maso nebylo uvnitř syrové. Podle chuti přisolíme a opepříme.