Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Cuketová polévka s čerstvou Dobromyslý Cuketová polévka s čerstvou Dobromyslý

Cuketová polévka dochucená čerstvým oreganem má opravdu jemnou a delikátní chuť. Předkládáme Vám snadný a rychlý recept, který se Vám zejména v letních měsících bude určitě hodit.

Ingredience:

2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
3-4 šalotky
900g cuket
300ml smetany ke šlehání
zeleninový vývar
sůl
pepř
čerstvá dobromysl

Postup přípravy:

Olej a máslo rozpalte v hrnci a hned přidejte šalotky. Jakmile zavoní a lehce zezlátnou, přidejte cukety a oregano a 10–15 minut je za stálého míchání opékejte.

Pak vlijte vývar, aby byla cu¬keta potopená, a na mírném ohni vařte 30–45 minut, aby cukety změkly.

Poté rozmixujte ponorným mixérem, podle chuti osolte a opepřete. Vlijte smetanu a krátce prohřejte.

Dosolte podle chuti. Podávejte ozdobené snítkami oregana.