Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
3/4 l mléka
2 lžíce marmelády z černého bezu
2–3 lžíce hrubé mouky
2 lžíce másla
2 lžíce cukru
2 lžíce strouhanky
špetka soli
Postup přípravy:
Mléko ohřejeme, mírně osolíme a přidáme lžíci másla a 2 lžíce bezové marmelády.
Mléko přecedíme, aby v něm nebyla zrnka z marmelády a přivedeme k varu.
Pomalu přisypáváme hrubou mouku a neustále mícháme.
Množství mouky záleží na hustotě kaše.
Kaši přisladíme lžící cukru.
V druhé pánvi rozpustíme máslo, vsypeme strouhanku a zbylý cukr a orestujeme.
Hotovou kaši nalijeme do talíře a zasypeme opečenou strouhankou s cukrem, můžeme podávat.
.