Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Kosmatice, smažené květy černého bezu jsou vyloženě jarní pochoutkou a díky příznivým účinkům na zdraví se jedná zdravé a velmi chutné sezónní klasické staročeské jídlo. Recept je velmi snadný a zvládne ho i naprostý kuchařský začátečník. Tak s chutí do toho a pojďme si osladit život či si pochutnat na kořeněné verzi…
Suroviny:
3 vejce
200 ml bílého vína
špetka soli
hladká mouka
12 květů černého bezu
olej na smažení
med
Postup přípravy:
Rozšleháme bílé víno a vejce, přidáme špetku soli a postupně přisypáváme mouku do té doby, než se nám vytvoří polohusté těstíčko stejné konzistence jako palačinkové.
Použité víno je možné nahradit také mlékem.
Do těstíčka pak namáčíme omyté a osušené květy černého bezu a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova.
Usmažené květy pokapeme medem a podáváme.
Kdo radši sladší, může do těstíčka přidat cukr nebo med a smažené květy posypat mletou skořicí.
.