Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
20 g jitrocelových lístků
1 vejce
4 lžíce mouky
¼ prášku do pečiva
Skořicový cukr
Olej na smažení
2 vaječné bílky
2dcl malin
Cca 1 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy:
Malinová pěna:
Z bílků a cukru šleháme sníh, před koncem přisypeme maliny a vyšleháme do hladké husté pěny.
Jitrocelové rolky:
V misce rozšleháme vejce s polohrubou moukou a práškem do pečiva, až vznikne hladké těstíčko.
Lístky jitrocele namočíme do těstíčka a usmažíme je ve vrstvě rozehřátého oleje dozlatova.
Rychle je obalíme ve skořicovém cukru, zapíchneme je jako ozdobu do skleniček s pěnou nebo je rozložíme vedle pěny na talířek a ihned podáváme.
.