Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Smažené jitrocelové rolky s malinovou pěnou:  recepty smažené jitrocelové rolky

Suroviny:

20 g jitrocelových lístků

1 vejce

4 lžíce mouky

¼ prášku do pečiva

Skořicový cukr

Olej na smažení

2 vaječné bílky

2dcl malin

Cca 1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy:

Malinová pěna:

Z bílků a cukru šleháme sníh, před koncem přisypeme maliny a vyšleháme do hladké husté pěny.

Jitrocelové rolky:

V misce rozšleháme vejce s polohrubou moukou a práškem do pečiva, až vznikne hladké těstíčko.

Lístky jitrocele namočíme do těstíčka a usmažíme je ve vrstvě rozehřátého oleje dozlatova.

Rychle je obalíme ve skořicovém cukru, zapíchneme je jako ozdobu do skleniček s pěnou nebo je rozložíme vedle pěny na talířek a ihned podáváme.

.

>>Koupit sušený Jitrocel kopinatý<<