Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
40 květů černého bezu
6 l převařené studené vody
4 a 1/2 kg cukru
40 g kyseliny citronové
1 balíček kyseliny sorbové
Postup přípravy:
Bezové květy namočíme do vody, kde je necháme po 24 hodin.
Poté je scedíme přes plátýnko a do výluhu přidáme cukr, kyselinu citronovou a sorbovou a vše společně mícháme až do rozpuštění. Roztok nalijeme do vypařených láhví a uložíme.
Sirup je možné přidávat v létě do vody nebo minerálek, v zimě zase pomáhá v boji s nachlazením a snižuje teplotu.
Suroviny:
30 květů černého bezu
¾ l vody
1 citron
1 a 1/2 kg cukru
2 sáčky vanilkového cukru
Postup přípravy:
Květy černého bezu s citronem povaříme ve vodě 10 minut a poté je necháme louhovat nejméně 24 hodin.
Scedíme, přidáme krystalový a vanilkový cukr a vaříme do zhoustnutí.
Plníme do sklenic a uchováváme v chladu a temnu.
.