Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Suroviny:
40 ks Bezové květy
80 g Kyselina citronová
3 ks Citron nebo 3–4ks limetka
2 kg Cukr
Postup přípravy:
Květy Bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl, to on určí kvalitu sirupu.
Dva a půl až tři litry vody nechte přejít varem. Vsypte kyselinu citronovou a poté nechte vychladnout.
Květy a na kolečka pokrájený dobře omytý citron přelijte v míse zcela vychladlou vodou s kyselinou citronovou,
překryjte čistou utěrkou a nechte 24 hodin louhovat
Po té výluh přeceďte přes jemný cedník vyložený gázou do nerezového hrnce. Vsypte cukr (mělo by ho být tolik, kolik je tekutiny – 1 l tekutiny = 1 kg cukru). Za občasného míchání zahřejte, až se cukr zcela rozpustí a ze dna hrnce začnou k hladině stoupat bublinky.
Horkou tekutinu okamžitě vlijte do předem připravených vysterilizovaných sklenic či láhví, uzavřete víkem a dnem vzhůru nechte vychladnout. Pak láhev otočte a uskladněte nejlépe na tmavším a chladnějším místě. Neotevřený vydrží sirup až 365 dní, po otevření skladujte v ledničce maximálně týden
.