Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Levandulové sušenky levandulové sušenky recepty

Levandulové sušenky jsou vděčná věc protože se dají déle skladovat, podávat ke kávě nebo k čaji a mít na stole třeba jen tak na ozdobu a zakousnutí, takže nečekaná návštěva Vás již nepřekvapí a naopak se blýsknete voňavým receptem.

Ingredience:

250 g hladké mouky
60 g cukru
120 g másla rozměklého másla
1 vejce
3 lžičky sušených levandulových květů
špetka soli

Postup přípravy:

Mouku si rozmícháme s cukrem a trochou soli a pomalu přidáváme vejce, máslo a levanduli. Směs zpracujeme do hladkého těsta.

Těsto rozválíme na 3 milimetry tenkou placku a vykrájíme sušenky.

Pečeme na vymazaném plechu cca 10-15 minut na 180 stupňů