Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Omáčka z květů bezu Omáčka z bezu černého na maso recept

Suroviny:

12-15 g bezových květů

mouka

plej

kysaná smetana

muškátový květ

sůl

Postup přípravy:

Z másla a mouky si připravíme hladkou jíšku. Pak přiléváme vodu, vaříme a mícháme, aby se nevytvořily žmolky, mouky a vody jen podle toho, jak chceme mít hustou omáčku.

Rozpustíme lžíci tuku a na něm kvítky cca 3 minutky podusíme i s muškátovým květem a podušený jej přidáme do omáčky. Ještě přidáme kyselou smetanu a promícháme, podle chuti osolíme - už nevaříme.

Vhodná ke kuřeti, slepicím, krůtám nebo zvěřině