Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Recept na Mražené květy Mražené květy recepty české bylinky

Jednotlivé drobné kvítky či okvětní plátky květin se mohou stát skvělou dekorací Vašich pokrmů i nápojů. Nabízíme Vám dva návody. První na klasické mražené květy, který je vhodný na ozdobu studených nápojů a protože květy lze skvěle ozdobit dezerty a dorty, kterými zaujmete při každé společenské události, tak ještě druhý, kdy květy pomocí bílku budou vypadat jako mražené, ale zachovají si svůj vzhled mimo lednici.

Ingredience:

Voda
Čerstvé květy

Postup přípravy:

Po mrazící nádoby na led vložíme kvítky, vždy do jedné kostičky jeden kvítek, zalijeme vodou a dáme do mrazáku.

Používáme do studených nápojů

Falešné Mražené květy

Ingredience:

Čerstvé květy
Trochu vody
Bílek
Štěteček
Krystalový cukr

Postup přípravy:

Rozšlehejte bílek s trochou vody a štětečkem květy potřete. Pak je posypte jemným krystalovým cukrem a nechte zaschnout. Na talíři budou vypadat jako „mražené“ květy