Krupicová kaše s marmeládou z Černého bezu  Recept na krupicovou kaši s marmeládou z bezinek

Suroviny:

3/4 l mléka
2 lžíce marmelády z černého bezu
2–3 lžíce hrubé mouky
2 lžíce másla
2 lžíce cukru
2 lžíce strouhanky
špetka soli

Postup přípravy:

Mléko ohřejeme, mírně osolíme a přidáme lžíci másla a 2 lžíce bezové marmelády.

Mléko přecedíme, aby v něm nebyla zrnka z marmelády 
a přivedeme k varu.

Pomalu přisypáváme hrubou mouku a neustále mícháme.

Množství mouky záleží na hustotě kaše.

Kaši přisladíme lžící cukru.

V druhé pánvi rozpustíme máslo, vsypeme strouhanku a zbylý cukr a orestujeme.

Hotovou kaši nalijeme do talíře a zasypeme opečenou strouhankou s cukrem, můžeme podávat.