Nádivka z Jitrocele:  jitrocelová nádivka

Suroviny:

rohlíky či toustový chleba

2 hrsti spařených lístků Jitrocele

3 vejce

Sůl

Pepř

muškátový oříšek

čerstvé či sušené bylinky

Postup přípravy:

Rohlíky nakrájíme na malé kousky

Namočíme je do teplého mléka a necháme nasáknout

Spařené lístky Jitrocele nakrájíme a smícháme s namočeným pečivem. Přidáme žloutky a vše dochutíme solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a čerstvými či sušenými bylinkami

Nakonec do směsi zlehka vmícháme dotuha vyšlehaný sníh z bílků

Formu vymažeme máslem nebo rostlinným olejem a rozetřeme do ní připravenou směs na nádivku

Nádivku upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na cca 180 °C, trvá to asi 30 – 45 minut v závislosti na tloušťce nádivky

.

>>Koupit sušený Jitrocel kopinatý<<