Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Bezinkové víno  Recept na domácí bezinkové víno

Suroviny:

2 l zralých plodů bezu černého

4 l převařené a vychlazené vody

3 zrnka pepře

5 kuliček nového koření

3 hřebíčky

2 kg krystalového cukru

5 dkg kvasnic

Postup přípravy:

Plody zalijeme vodou a společně s kořením vaříme půl hodiny.

Vzniklý odvar přecedíme přes plátýnko, přidáme do něj krystalový cukr a dalších 10 minut povaříme.

Roztok zchladíme, a dokud je vlažný, vmícháme do něj rozdrobené kvasnice.

Necháme 24 hodin odstát, znovu dobře promícháme a opět necháme 24 hodin kvasit.

Nápoj poté scedíme do sklenice, kterou pevně ovážeme celofánem.

Necháme ji stát v teple až do zimy, kdy víno stočíme do litrových láhví.

Bezinkové víno je vhodné pít při migréně, zánětech nervů či ischiasu.

Bezinkové víno II.

Suroviny:

2 l zralých plodů bezu černého

1 kg krystalového cukru

1l vody

0,5l hnědého rumu


Postup přípravy:

Bez opláchneme, lehce rozmačkáme a spolu s vodou 10 minut vaříme.

Směs přecedí, přidáme cukr a vaříme cca 5 minut.

Po vychladnutí přilejeme rum.

.

>>Koupit sušený květ Černého bezu<<