Heřmánková zmrzlina:  Recept heřmánková zmrzlina

Suroviny:

2dcl nálevu z heřmánku

2 ½ dcl smetany na šlehání

8 vaječných žloudků

250g cukru

1dcl vody

Nálev:

15g heřmánku

2dcl vody

Postup přípravy:

Připravte si nálev z heřmánku a dvou decilitrů vody a nechte jej vychladnout.

Po dobu pěti minut vařte vodu s cukrem. Našlehejte žloutky a přidávejte je za pomalého míchání do cukrového sirupu.

Přeceďte nálev z heřmánku a pomalu ho vlijte do žloutkové směsi. Dobře zamíchejte a přidejte našlehanou smetanu – nejdříve trochu šlehačky a poté opatrně zbytek.

Vlijte do nádoby a nechte mrazit alespoň šest hodin.

.

>>Koupit sušený květ Heřmánku pravého<<