Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Heřmánkový med:  recepty heřmánkový med, sirup

Suroviny:

500 g květů Heřmánku

750g cukru

1L vody

2 citrony

Postup přípravy:

Heřmánek vložíme do hrnce, zalijeme 1,3 l studené vody a přidáme 2 citrony pokrájené na kousky i s jadýrky. Pecičky nám pomůžou při zahušťování sirupu, obsahují pektin. Směs 10 minut povaříme, odstavíme a dáme na 48 hodin na slunce.

Po 48 hodinách na slunci bylinky změní barvu. Přecedíme je přes bílé plátno a lehce vymačkáme. Zvážíme scezenou a vymačkanou tekutinu. Přidáme cukr, může být i třtinový.

Sirup s cukrem dáme do velkého nízkého kastrolu se silným dnem a zahříváme. Nevaříme na silném plameni, sirup necháme probublávat do požadovaného zhoustnutí.

.

>>Koupit sušený květ Heřmánku pravého<<