Domácí bylinkové mýdlo:  Výroba domácího bylinkového mýdla

Suroviny:

Sušené či čerstvé bylinky

Mýdlová hmota čirá

Jedlé barvy

Aroma

Výživa

Kyselina benzoová (konzervant)

    
Postup přípravy:

V kastrolku ve vodní lázni pomalu necháme rozpustit mýdlovou hmotu, nejlépe při 60 až 80°C, hmota nesmí začít vřít. Trvá to několik minut.

Přidáme barvu a aroma. Éterického oleje stačí dvě až tři kapky na 100 g hmoty.

Směs pořádně promícháme, aby se ingredience spojily.

Bylinky buď vsypeme do hmoty před nalitím do formiček a nebo vložíme předem do formičky a zalijeme.

Mýdlo nalijeme do formiček, necháme mírně vychladnout a uložíme do chladu.

Hotové mýdlo pak stačí opatrně vyklepnout z formičky.