Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Bylinný nálev při podpoře tvorby žluči:

Smíchejte tyto bylinky v přesném poměru:

15g Vlaštovičník větší

25g kořen Pampeliška lékařská

20g Čekanka obecná

15g Jablečník obecný

15g Puškvorec obecný

15g Řepík lékařský

15g Zběhovec plazivý

15g Máta peprná

15g Meduňky lékařské

Příprava nálevu:

Bylinky smíchejte a 2 lžíce této směsi bylinek přidáme do 1/2L vroucí vody a necháme vzkypět. Nechte 20 minut louhovat a po té sceďte.

Užívání:

3x denně vypijte šálek tohoto teplého bylinkového čaje 15minut před hlavním jídlem.

Bylinný nálev při bolestech žlučníku:

Smíchejte tyto bylinky v přesném poměru:

50g Vlaštovičník větší

50g Máta peprná

Příprava nálevu:

Bylinky smíchejte a 1 lžičku této směsi bylinek přidejte do 250ml vroucí vody, nechte 5 minut louhovat a po té sceďte.

Užívání:

Ráno a večer vypijte šálek tohoto teplého bylinkového čaje.

Bylinný odvar při bolestech žlučníku:

Smíchejte tyto bylinky v přesném poměru:

15g Vlaštovičník větší

20g Máta peprná

15g Reveň lékařská

15g Vachta trojlistá

15g Hořec žlutý

20g Pampeliška lékařská

20g Máta peprná

Příprava nálevu:

Bylinky smíchejte a 1 lžičku této směsi bylinek přidejte do 250ml vroucí vody, nechte 5 až 10 minut vařit a po té sceďte.

Užívání:

Vypijte šálek této bylinková směsi vždy 30 minut před jídlem.

Bylinný nálev při žlučníkové kolice:

Smíchejte tyto bylinky v přesném poměru:

30g Vlaštovičník větší

30g Meduňka lékařská

30g Mochna husí

100g Máta peprná

Příprava nálevu:

Bylinky smíchejte a 1 lžičku této směsi bylinek přidejte do 250ml vroucí vody, nechte 5 minut louhovat a po té sceďte.

Užívání:

Každý den vypijte 2 až 3 šáleky tohoto teplého bylinkového čaje.

Bylinný odvar při žlučníkových kamenech:

Smíchejte tyto bylinky v přesném poměru:

20g Vlaštovičník větší

15g Hořec žlutý

20g kořen Pampeliška lékařská

20g Máta peprná

10g Reveň

10g Vachta trojlistá

Příprava nálevu:

Bylinky smíchejte a 2 lžíce této směsi bylinek přidáme do 250 ml vroucí vody a nechte 5 až 10 minut vařit a po té sceďte.

Užívání:

Během dne vypijte 2 šálky tohoto teplého bylinkového čaje vždy ½ hodiny před jídlem.

Bylinný odvar při žlučníkových kamenech II:

Smíchejte tyto bylinky v přesném poměru:

20g Vlaštovičník větší

15g Hořec žlutý

20g kořen Pampeliška lékařská

20g Máta peprná

10g Reveň

10g Vachta trojlistá

Příprava nálevu:

Bylinky smíchejte a 2 lžíce této směsi bylinek přidáme do 250 ml vroucí vody a nechte 5 až 10 minut vařit a po té sceďte.

Užívání:

Během dne vypijte 2 šálky tohoto teplého bylinkového čaje vždy ½ hodiny před jídlem.

!!!Bylina vlaštovičník je krajně jedovatá! Proto je nutné být při užívání krajně opatrný a užívat ho v malých dávkách s dalšími bylinami. Může způsobit silné podráždění a zánět trávicího traktu a také snížit tlak v artériích. Při předávkování nebo otravě vlaštovičníkem se projevují tyto symptomy: silná žízeň, bolení hlavy, žaludku, nevolnost, zvracení, dávení, průjem, točení hlavy, v těžkých případech také ztráta vědomí nebo halucinace. Je to způsobeno velkým množstvím alkaloidů v rostlině.

Vlaštovičník se nesmí používat: pro léčení dětí, těhotných a kojících žen. Mladému organizmu může způsobit nenapravitelné škody!
Nesmí ho používat epileptici (může vyvolat záchvat), při psychických chorobách, zvláště ne při psychóze.
Dále je zakázán astmatikům, při stenokardii, srdeční nedostatečnosti, a při různých neurologických nemocech. Při užívání šťávy na kůži nesmí přijít do podrážděných míst, může způsobit silný zánět.

!!! Při požití většího množství Hořce žlutého hrozí podráždění sliznice trávicího traktu a následná nevolnost, zvracení a bolesti hlavy. Neměli by ho užívat těhotné a kojící ženy a lidé se zvýšeným krevním tlakem!!!

 

* Veškeré informace zde uvedené mají pouze archaický informativní charakter. V žádném případě je nelze dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006, chápat jako recepty, rady či návody na přípravu